FONTOS


 

Valamennyi trófea a Regulusé lett
--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Nemzeti Sport 2002.08.25
--------------------------------------------------------------------------------

9. Almádi-kupa, 30-as cirkálók versenye, Balatonalmádi
Az összetett végeredménye: 1. Regulus (Kereked, kormányos: Weöres Szabolcs) 2 pont, 2. Mágia (Vízügy SC, k: Dulin Tamás) 4 pont, 3. Addio IV (Főnix SE, k: Horváth Mihály) 7 pont
A 30-as cirkálók immár kilencedik éve meghirdetett versenyének, az Almádi-kupának a történetében először fordult elő, hogy ugyanaz a hajó végez az élen, amelyik az adott év bajnoka lett. A Weöres Szabolcs kormányozta Regulusnak sikerült ez a bravúr, méghozzá úgy, hogy a pálya- és túraversenyt is megnyerte. Nem véletlen, hogy a csapattagok állandó szereplőivé váltak a szombati eredményhirdetésnek, amelyen azért nem csak az élbolyba tartozók ünnepeltek - a mezőny végén zárók sem szomorkodtak, hiszen a helyezési számnak megfelelő üveg pezsgővel távozhattak. Vagyis a végül tizennegyedik Vészmadár csöppet sem járt rosszul ... Egy különdíj is gazdára talált a zárónapon: a legjobb legénységnek járó vitorlás trófeát a mezőny szavazhatta meg, s a legtöbb voksot Boronkay Miklós és Boronkay Péter kapta a végül ötödik Trinidadról. Bár az izgalmas párosverseny a szélcsend miatt idén is elmaradt, Szilbereky József, a verseny főszervezője és Halász Gyula osztálykapitány bízik benne: jövőre a tízéves jubileum tiszteletére végre tényleg háromnapos lehet majd a Balaton legszebb vitorlásainak viadala.

.

Duplázott a Regulus
--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Nemzeti Sport 2002.08.24
--------------------------------------------------------------------------------

Kilencedik éve rendezik meg Balatonalmádiban a 30-as cirkálók versenyét, ahol három különböző számban indulhatnak a résztvevők.

9. Almádi-kupa, 30-as cirkálók versenye, Balatonalmádi

Az összetett állása: 1. Regulus (Kereked, kormányos: Weöres Szabolcs) 2 pont, 2. Mágia (Vízügy SC, k: Dulin Tamás) 4, 3. Addio IV (Főnix SE, k: Horváth Mihály) 7
Idén a tizennyolc balatoni 30-asból tizennégy nevezett, s elsőként a Káptalant és Kenesét érintő túraverseny szerepelt a programban, amelyet a bajnoki címet is elhódító - mindössze kétéves - Regulus nyert meg, mégpedig kiegyensúlyozott, jó versenyzéssel. A második helyen a Dulin Tamás kormányozta Mágia, míg a harmadikon a hajóosztály legfiatalabb tagja, a csupán idén vízre tett Addio IV végzett.
Az élmezőny állása a gyenge szél miatt végül rövidített pályaversenyen sem módosult jelentősen, csupán a bronzos pozícióban, amelyet a Hárpia kaparintott meg, így aztán összetettben is a Weöres Szabolcs vezette Regulus várhatja az élről a folytatást.

A zárónap azért még tartogathat meglepetéseket - feltéve, ha a versenyzéshez kedvezőek lesznek a szélviszonyok, ugyanis ekkor kerül sor a páros viadalra. Az úgynevezett "Match Race"-en - amelynek lebonyolítása meglehetősen érdekes és ebből következően maga a verseny sok izgalmat tartogat - három percenként rajtolnak el a kettősök, és a győztesek mindig egy lépcsőfokkal feljebb léphetnek, vagyis egyfajta kieséses rendszerben zajlik majd a viadal.

VITORLÁZÁS

CIKKEK

  Balatoni vitorláshét
  Balatoni vitorláshét
  Hivatalos vitorlabontás
  44. balatoni vitorláshét
  Elkezdődött az idény

 
KÉPEK

   

 
LINKEK