FONTOS


 

A Pleasure kiállni kényszerült a Garda-tavon, a Gorla-kupán
Goszleth és Szörényi a bajnok

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Nemzeti Sport 2002.09.02
--------------------------------------------------------------------------------

Bajnokot avattak az első alkalommal kiírt 49-es olimpiai hajóosztály ob-ján. Az aranyat a 470-esről átváltó Goszleth Marcell, Szörényi Ádám kettős szerezte meg, míg az ezüstön és a bronzon két spartacusos egység, Hamrák Péter, Sükösd Balázs és Németh Iván, Körtvélyesi Miklós osztozhatott.
A balatonfüredi RTL-kupa a pályaversennyel folytatódott, amelyen ismét a Gyenes Ákos kormányozta Vivasso győzött.
A Garda-tavon lebonyolított Gorla-kupán a Libera osztályban induló Pleasure - amelyet Brencsán Ábel helyett ezúttal Litkey Farkas irányított - technikai okok miatt kénytelen volt a negyedik helyről feladni a versenyt.

49-es ob, Balatonföldvár

Végeredmény. Bajnok: Goszleth Marcell, Szörényi Ádám (BKV) 34 pont, 2. Hamrák Péter, Sükösd Balázs (Spartacus VE) 47, 3. Németh Iván, Körtvélyesi Miklós (Spartacus VE) 49, 4. Barcza, Álló (Vízügy, Spartacus VE) 54, 5. Ignácz, Gereben (Spartacus VE) 55, 6. Szépfy, Álló (Spartacus VE) 56
Nemzetközi verseny, Fertő-tó
Tornádó osztály: 1. Hagara, Steinacher (osztrák) 6, 2. Litkey Árpád, Litkey Csaba (magyar) 13, 3. Zajac, Czajka (osztrák) 14

RTL-kupa 2002, nagyhajós verseny, Balatonfüred
Pályaverseny:
1. Vivasso (kormányos: Gyenes Ákos) 10:25.25, 2. Proligy 10:26.53, 3. Nemere II 10:27.44

.

Goszleth és Szörényi vezet a 49-es ob-n
A Venus II a magyar bajnok

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Nemzeti Sport 2002.09.01
--------------------------------------------------------------------------------

A Szeremley Huba kormányozta Venus II nyerte az 50-es cirkálók idei bajnokságát, míg a dobogó másik két fokán a Kaláris és a Scutamil C osztozhatott. A szombati zárónapon egyébként a meteorológiai előrejelzéssel ellentétben végig kettes szélben vitorlázhatott a mezőny, így két futamot is tudtak tartani a szigligeti rendezők, ám az élbolyban már nem történt változás. (Annál is inkább, mert az egyiket a Venus II, a másikat pedig a Scutamil C nyerte.)
A bajnoki trófea mellett egyébként két különdíj is gazdára talált, a Tóth László-vándordíjat az első futam győztese, azaz Szeremley Huba legénysége vihette haza, míg a Tóth Kálmán-vándordíjnak - amely az utolsó futam legjobbikának járt - Turcsányi Béla csapat örülhetett.
Balatonfüreden a nagyhajók részére kiírt RTL-kupa első napján a túraversenyre került sor, ahol a 118 indulóból egy kivételével mindenki célba ért a limitidő alatt. Elsőként az Asso99 osztályba tartozó Vivassót köszönthették a zsürihajóról, míg utolsóként a Boreász "csorgott be" a célba.
A 49-esek balatonföldvári ob-ján újabb 6 futamra került sor a negyedik napon, így vasárnap már csak három szükségeltetik a bajnokavatáshoz.
Az élen továbbra is a BKV-s Goszleth, Szörényi páros áll, megelőzve a sparis Hamrák, Sükösd duót.

50-es cirkálók ob-ja, Szigliget
Bajnok (7 futam alapján, 14 induló): Venus II (kormányos: Szeremley Huba - Szeremley László, Fölföldi Béla, Földföldi Péter, Benda Ferenc) 9, 2. Kaláris (k: Bóna Gábor) 12, 3. Scutamil C (k: Turcsányi Béla) 15, 4. Fúria (k: Furtenbacher Antal), 5. Vector (k: Szentiványi András), 6. Kárpát (k: Pál Gaszton)

49-es ob, Balatonföldvár
Az állás 13 futam alapján: 1. Goszleth Marcell, Szörényi Ádám (BKV) 26, 2. Hamrák, Sükösd (Spartacus VE) 34, 3. Ignácz, Gereben (Spartacus VE) 39

RTL-kupa 2002 túraverseny
nagyhajók részére, Balatonfüred

Az összetett: 1. Vivasso (k: Gyenes Ákos) 1, 2. Capella (k: Vöneky Ákos) 2, 3. Proligy (k: Dolmányos Gábor) 3

.

A Pneumax nyerte az Asso99-es bajnokságot
Detréék másodikok lettek

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Nemzeti Sport 2002.09.01
--------------------------------------------------------------------------------

Akárcsak a Balatonon, az olaszországi Garda-tavon is egymás érik a rangos vitorlásversenyek. A héten harmincnégy Asso99 versengett az olasz bajnoki címért, hat magyar egységgel a mezőnyben. A Detre testvérek vezette Yuppie végig az élbolyban haladt, s a végelszámolásnál is csupán a csillaghajós világbajnok Giorgio Gorla irányította egység tudta megelőzni.
A Yuppie ezzel a teljesítménnyel átvette a vezetést az Asso Európa-kupa-sorozatban a bajor herceg, Luitpold csapata előtt. S ezzel még nincs vége, hiszen Detréék, számos magyar vitorlással együtt részt vesznek majd vasárnap a híres Gorla-kupán is.

49-es országos bajnokság, Balatonföldvár
Az állás 3 futam alapján: 1. Ignácz Károly, Gereben Mátyás (Sparta-
cus VE) 8 pont, 2. Goszleth, Szörényi (BKV) 9, 3. Németh I., Körtvélyesi (Spartacus VE) 10

50-es cirkálók országos bajnoksága, Szigliget
Az állás 2 futam alapján (14 induló): 1. Vénusz II (kormányos: Szeremley Huba) 2, 2. Kaláris (k: Bóna Gábor) 5, 3. Scutamil C (k: Turcsányi Béla) 6

Fogyatékos és integrációs bajnokság, Velence
Fogyatékos Optimist: 1. Kézdi Réka, 2. Nagy M., 3. Vitrai
Integrációs Kadet: 1. Kézdi Réka, Nagy Miklós, 2. Fülöp, Vitrai, 3. Szörényi, Zarzsevszkij. Integrációs Kalóz: 1. Kézdi Réka, Szörényi Dávid, 2. Fülöp, Vitrai, 3. Nagy M., Zarzsevszkij

Nemzeti Sport 2002.08.29.

VITORLÁZÁS

CIKKEK

  Balatoni vitorláshét
  Balatoni vitorláshét
  Hivatalos vitorlabontás
  44. balatoni vitorláshét
  Elkezdődött az idény

 
KÉPEK

   

 
LINKEK