FONTOS


 

Öt hajóosztályunk is ott lehet Athénban
--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Vad Dezső, Nemzeti Sport 2002.11.30
--------------------------------------------------------------------------------

"Ha minden sikerül, akár öt hajóosztályban is ott lehetnek a magyar vitorlázók Athénban" - jelentette ki a csütörtök délelőtti egyeztető megbeszélésen Wossala György, a szövetség ügyvezető elnöke.

Kijelentését az idei, főleg a 470-es osztályban rajtoló nők és férfiak, valamint a Laser osztályban szereplő Eszes Tamás jó eredményeivel támasztotta alá. No és azzal a ténnyel, hogy a Sydneyben is helytállt Hajdú Balázs hoszszabb szünet után visszatér, s áprilistól teljes erővel készül az olimpiára. A jövő évet döntőnek ítélik az athéni részvételi jog megszerzését tekintve. A 470-es hajók legénységei december elejétől csaknem két hónapot töltenek el Ausztráliában. A gondosan felépített edzésterv szerint a szeptemberi, Cadizban rendezendő kvalifikációs világbajnokságon már több egység is kiharcolhatja a részvétel jogát. Így végül túlszárnyalhatják Sydneyt, ahol csak három osztályban rajtolhattak. Természetesen nem lesz könnyű, hiszen egy-egy osztály indulóinak száma különböző, és Laserben, ahol a legnépesebb a mezőny, is csak negyven hajó indulhat.

Wossala György a MOB megértő támogatását is kérte a balatonfüredi vitorlásközpont védelme érdekében. Ehhez a Sportfólió Kht.-val való kapcsolat rendezésére volna szükség. Molnár Zoltán ügyvezető igazgató viszont arra hívta fel a figyelmet, hogy az edzőtáborozásokra biztosított 1.7 millió forint terhére a vitorlázók az idén még egyetlen számlát sem nyújtottak be. Örvendetes információkkal zárult az egyeztető megbeszélés, az igazolt versenyzők száma ugyanis 1600-ról már 2200-ra emelkedett, valamint hogy 2006-ban a Balatonon rendezhetik a 470-es osztály Európa-bajnokságát.

Már épül az új kikötő
Balatonfűzfő. Több mint félmilliárd forintos beruházással 200 hajó elhelyezésére alkalmas vitorláskikötő épül Balatonfűzfőn. Az idén kezdődött építkezés a tervek szerint 2003-ban, a szezon kezdetére fejeződik be. A 130x170 méter alapterületű medencét két másik - az épülőnél kisebb - kikötő szomszédságában a nádas megbontása nélkül alakítják ki.
VITORLÁZÁS

KÉPEK

   

 
LINKEK