FONTOS


 

Horváthéké lett Kolumbusz kardja
--------------------------------------------------------------------------------
forrás: CSB, Nemzeti Sport 2003.03.24
--------------------------------------------------------------------------------

Playoff-fal, azaz szétlövéssel zárult az 5. UPC-Mira Mare-kupa 2003-as adriai vitorlás túraverseny, amely egyben a szezonnyitót is jelenti az Adrián. A csak magyar vitorlázók részvételével zajló viadalon – amely Zadar-Sukosanból indult, majd Ist és Rab szigetét érintve végül visszatért a kiindulási pontra – két hajóosztályban (Bavaria 34 és 44) 16 hajó vágott neki a 190 tengeri mérföldes távnak, ám a rendkívül szélsőséges időjárási viszonyok miatt – elsősorban a nagy szélerősséget kell ezalatt érteni – végül csak 13 együttes teljesített valamennyi futamot.

Az összesített eredmények alapján a két kategóriagyőztes csatázhatott a fődíjért, Kolumbusz admirális kardjának hiteles másolatáért, méghozzá, hogy az esélyek azonosak legyenek, egy-egy 50 lábas hajóval. A Bavaria 44-eseknél első Horváth Ferenc csapata, valamint a 34-eseknél az élen végző Márton Péter gárdája rendkívül kiélezett küzdelmet vívott, hiszen az egyik futamot az egyik, a másikat a másik nyerte, mígnem kettő-kettő után az előbbinek sikerült a maga javára fordítania a párbajt, s ezzel megszerezni a vándordíjat. A harmadik helyért ugyancsak nagy harc folyt, amelyet Kirimi Zoltán kapitány nyert meg Balogh Péterrel és legénységével szemben.

5. UPC-Mira Mare-kupa, Zadar-Sukosan
Végeredmény: 1. Horváth Ferenc csapata (Bavaria 44-es), 2. Márton Péter csapata (Bavaria 34-es), 3. Kirimi Zoltán csapata (Bavaria 44-es), 4. Balogh Péter csapat (Bavaria 34-es)
VITORLÁZÁS

KÉPEK

   

 
LINKEK