FONTOS


 

Sérülése miatt meghiúsult a Palma de Mallorca-i versenye
Hamrák Hyéresben már indulna

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: CSB, Nemzeti Sport 2003.04.17
--------------------------------------------------------------------------------

Gyorsan véget ért a 49-es hajóosztályban induló Hamrák Péter és Sükösd Balázs számára a barcelonai évadnyitó, hiszen mindjárt a második napon kormánylaptörést szenvedtek a vitorlásukkal. Ám mint kiderült, az alkatrész mellett Hamrák bordája is megsérült, ami miatt a héten zajló Parma de Mallorca-i versenyről is le kellett mondaniuk.

- Miután irányíthatatlanná vált a hajó, a part felé kormányoztuk, de az óriási hullámok többször felborítottak bennünket. Az egyik ilyen esésnél aztán úgy nekicsapódtam a hajó oldalának, hogy hirtelen levegőt sem kaptam. Végül sikerült kievickélnünk, de éreztem, hogy baj van - mondta Hamrák Péter.
- Az orvos mit állapított meg?
- Mivel a friss csontrepedéseket csak néhány nap múlva mutatja ki a röntgen, csupán valószínűsítette, hogy elrepedt az egyik bordám. Ezért aztán úgy döntöttünk, kiszállunk a versenyből. Hazaérkezésünk után persze egyből a kórházba vezetett az utam, ahol megerősítették a diagnózist, és legalább két hét pihenést írtak elő.
- Ezzel pedig meghiúsult a Szófia hercegnő tiszteletére rendezett Palma de Mallorca-i viadal.
- Nem lett volna értelme elutazni, mivel egyelőre még a levegővétel is fáj. Minden egyes alkalommal éles szúrást érzek az oldalamban. Ráadásul aludni sem olyan egyszerű, azt sem tudom, hogyan helyezkedjek.
- Mit gondol, az április végi hyéresi versenyre azért fölépül?
- Ott mindenképpen szeretnénk indulni. Kinn is hagytuk a hajót Franciaországban, sőt, az új kormánylap is oda érkezik.
- Mit szólt mindehhez az orvos?
- Semmit. Pedig azt el sem mondtam neki, hogy előtte szeretnénk egy hétig a helyszínen készülni, így már a hét végén jó lenne felkerekedni… Bízom benne, hogy ez a néhány nap pihenés elég lesz a regenerálódásomhoz.

VITORLÁZÁS

KÉPEK

   

 
LINKEK