FONTOS


 

Kilenc magyar egység indul a balatoni világbajnokságon
Füredre tart a solingos elit

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: CSB, Nemzeti Sport 2003.05.07
--------------------------------------------------------------------------------

Hét végétől a solingosok lesznek a főszereplők Balatonfüreden, derült ki a Hyatt Regency Hotelben tartott tájékoztatón. Előbb péntektől vasárnapig az 1. Audi-kupára kerül sor, amely 4 millió forint (azaz 15 000 euró) összdíjért zajlik, majd május 16. és 24. között a világbajnokság következik, ahová már 14 ország 41 csapata adta le a nevezését.

Mint az Európa-bajnoki bronzérmes és mastersvilágbajnok Wossala Györgytől megtudtuk, a legnagyobb esélyesnek ez utóbbi eseményen az ukrán Szergej Picsugin számít majd, és ugyancsak helye van a legjobbak között az argentin Gustavo Warburg, valamint a német Roman Koch hajójának. Sőt, hogy a magyarokról is essen szó, hozzátette, a jelenlegi kilenc indulóból a Gyenese Balázs, Vezér Károly Mónus Gyula, a Székely Antal, Rácz László, Krosel Ervin, valamint a Kovácsi Lászlóval és Német Péterrel alkotott triójától csöppet sem lenne meglepetés a legjobb tízbe kerülés.

Hogy a közönséget még jobban megnyerjék a füredi rendezők, a vb-vel egy időben kerül sor – május 18-i rajttal – a hagyományos vitorlabontó évadnyitóra is. S még egy jó hír: az érdeklődők valamennyi eseményt nézőhajóról követhetik, sőt, a világbajnoki résztvevők – akiknek a vitorlásán GPS-követőrendszert helyeznek el – napját a versenyt követően egy kivetítőn minden alkalommal elemzik.
VITORLÁZÁS

KÉPEK

   

 
LINKEK