FONTOS


 

Nagyhajók Balaton-kupája Siófokon
--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Arany-Média, 2001.09.05
--------------------------------------------------------------------------------

Lassan véget ér a szezon, és egyre ritkábbak a vitorlásversenyek is. A szombati minősítő távolsági verseny, mely egyben a nagyhajók Balaton-kupája is, egyike az évadzáró viadaloknak.


A nagyhajók Balaton-kupája egyike az évadzáró viadaloknak.
Fotó: Arany-Média
Szeptember 8-án és 9-én rendezik az idei Beszédes József Emlékversenyt Siófokon. Ám a versenyzőknek nem kell az utolsó percig várniuk, már pénteken este hat és kilenc között nevezhetnek a Vízügyi Sport Club vitorlás szakosztályának vízitelepén. A "vízre szállás" díja 1800 forint, de az ifjúsági korúak (1982-85-ben születettek) csak 900 forintot fizetnek, az ennél is fiatalabbak, a mocók számára pedig ingyenes a részvétel.

Szombaton a Siófok-Alsóörs-Balatonfüred-Siófok útvonalat kell teljesíteniük a versenyzőknek, majd vasárnap a Siófok-Tihany-Balatonfüred-Siófok körön bizonyíthatnak a kapitányok. Az első rajt mindkét nap délelőtt tízkor lesz.

A versenyen összesen 22 osztályban viaskodhatnak a hajók. Minden osztályban a két futam összesített eredményei alapján értékelik az indulókat. A verseny abszolút győztese a Beszédes József vándordíjat őrizheti meg jövő nyárig, míg a túrahajók (az első csoportban induló osztályok) abszolút győztese az Épvízkör vándordíjat viheti haza egy évre.

VITORLÁZÁS

KÉPEK

   

 
LINKEK