FONTOS


 








A vívóbázistól a sportközpontig
----------------------------------------------------------------------
forrás: , Nemzeti Sport 2003.09.23
----------------------------------------------------------------------

Az 1999-ben megalakult Törekvés SE vívószakosztálya már a kezdetekben felkarolta a parasportolók ügyét is, így a férfi és női tőrözők mellett otthont adott a kerekes székes vívóknak is.

Akkoriban még csak Pálfi Judit és Szekeres Pál alkotta a pararészleget, ám azóta a létszám bővült, sőt, a válogatottak is rendszeresen a Bihari úti, modern bázison készülnek.

A kerekes székes vívóbázis a közeljövőben tovább bővül, ugyanis a Magyar Államvasutak, a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium és az Északi Járműjavító Kft. segítségével felújították a nagytermet, és megtörtént a létesítmény teljes akadálymentesítése.

Alföldy László szakosztályvezető elmondta, hogy a jövőben már nemcsak a fegyverforgatókat, hanem további sportágak képviselőit is várják a Bihari útra, ahol lehetőség lesz kerekes székes kosárlabda, ülőröplabda, tenisz és az asztalitenisz művelésére is.

A szakosztály vezetői, edzői bíznak abban, hogy minél több versenyző készül majd fel az októberben átadásra kerülő sportközpontban az egy év múlva kezdődő athéni paralimpiai játékokra. Egy biztos, a Törekvésnél tényleg nemcsak beszélnek a parasport támogatásáról, hanem tesznek is érte.

Nem is keveset…
ATHÉN.2004

LINKEK

  ATHÉN.2004