FONTOS


 

Klubváltás előtt Barcelona kötöttfogású bajnoka
Repka nem tett le az olimpiáról


Úgy tűnik, hamarosan klubot vált Repka Attila. A barcelonai olimpia birkózó aranyérmese megállapodott Németh Attila ügyvezető elnökkel, így, ha a szövetség is áldását adja az igazolásra, a Miskolci VSC színeiben sportol. A kitűnő versenyző húsz évet töltött el Diósgyőrött, ám a hét elején búcsúra kényszerült. Fogyasztási gondjai miatt lemondta a részvételét a múlt heti moszkvai kötöttfogású Európa-bajnokságon, a lépés nagy vihart kavart a klubban, a kedden este megtartott elnökségi ülést követően szerdán szerződést bontottak vele.

Repka mégsem marad klub nélkül. Hubay György, Miskolc ifjúsági és sportbizottságának elnöke közvetítőként szerepet vállalt a váltásban. Az egykori kerékpáros az utóbbi években folyamatosan figyelemmel kísérte Repka pályafutását, tisztában volt azzal, hogy a további zökkenőmentes felkészülés érdekében mielőbb új egyesületet kell találnia. Ezért szervezett találkozót Németh és Repka közt. A felek tárgyalása során szóbeli megállapodás született, melynek értelmében Repka a miskolci zöld-fehéreknél folytatja pályafutását.

A borsodi megyeszékhely vezetése továbbra is megkülönböztetett gondot fordít az olimpiai bajnok sorsára. Ezt mi sem jelzi jobban, mint az a tény, hogy Repka a héten felvehette a számára korábban megszavazott négyszázezer forint felkészülési támogatást. Az önkormányzat sportbizottságának tagjai igyekeznek egyéb szponzorok felkutatásában is segíteni.

-- Felvetődött, hogy távozom Miskolcról, de ezt a lehetőséget gyorsan elvetettem -- kommentálta a történteket Repka Attila. -- Olyan klubot kerestem, ahol van birkózószakosztály, ugyanis az olimpiáig mindenképpen Miskolcon maradok. Semmiképpen sem lett volna etikus elköltözni, mert csak itt, helyben tudom meghálálni a városi és a megyei önkormányzattól kapott anyagi támogatást. Nem ígértem és nem kértem semmit, csak edzeni és versenyezni akarok. Szó volt arról, hogy a Miskolci Sportiskolához igazolok, de az alapszabály ezt nem teszi lehetővé. Természetesen továbbra is a válogatott keretben edzek, az MVSC-hez csak egyfajta klubtagság köt.

Németh Attila elmondta, hogy a Miskolci VSC-nek nem túl régen ugyan, de valóban van birkózószakosztálya. A cselgáncsozó hölgyek közül többen kísérleteznek az új sportággal ezért a közelmúltban beléptek a Magyar Birkózószövetség tagjai közé. A bejegyzett szakosztálynak már van felnőtt magyar bajnok versenyzője a hölgyeknél, ám Repka Attila más kategória.

-- Örülünk, hogy a kitűnő sportoló bennünket választott -- nyilatkozta az ügyvezető elnök. -- Nem dúskálunk az anyagiakban, ennek ellenére természetesen megteremtjük Repkának a hátteret, így nálunk elvégezheti azt a munkát, amelyet előírnak a számára.

Ami az igazolás hivatalos részét illeti, a szövetség egyelőre nem adta áldását a klubcserére. "Repka Attila egyelőre nem igazolt át, hivatalosan legalábbis nem" -- mondta az igazolási ügyekkel is foglalkozó Szűcs András szakreferens. Ugyanakkor, ha a Diósgyőri BC kiadja, semmi akadálya sincs a váltásnak --tudtuk meg a szövetség illetékesétől.

(doros, sahin), Nemzeti Sport 2000.04.21.



SYDNEY.2000

CIKKEK
KÉPEK

  

 
LINKEK

  SYDNEY 2000