FONTOS


 

MOB-támogatás a diáksportnak

A hét végén tartotta küldöttgyűlését a Magyar Diáksportszövetség, amelyet megtisztelt jelenlétével dr. Aján Tamás, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára és dr. Szakács Imre, az Ifjúsági és Sportminisztérium politikai államtitkára is.

Deák György, az MDSZ elnöke írásos jelentésének szóbeli kiegészítése után dr. Kecsmárik Lászlóné, a felügyelőbizottság elnöke tartott tájékoztatást. Mindkét jelentés elfogadása után többen szót kértek, s voltak, akik kifogásolták az ISM eddigi tevékenységét a diáksport-mozgalmat illetően. Az ISM-nek címzett hozzászólásokra dr. Szakács Imre válaszolt, majd ismertette a minisztérium diáksportra vonatkozó, jövőbeni elképzeléseit.

Személyi kérdésben is született határozat: Brandstatterné dr. Temessy Tünde, a Baranya megyei szövetség elnöke -- egyéb elfogalaltságára hivatkozva -- lemondott az MDSZ-beli elnökségi tagságáról. Helyére a szintén baranyai, Foki Józsefet választották meg.

Következett a küldöttgyűlés fénypontja, amikoris aláírták a MOB és az MDSZ közötti együttmüködési megállapodását. A MOB részéről dr. Aján Tamás, az MDSZ részéről Deák György látta el kézjegyével az okiratot. Az aláírás után Aján Tamás néhány mondatban ismertette az együttműködés miértjét: "Diáksport nélkül nincs magyar sport, nincs magyar olimpiai mozgalom, nincs egészséges ifjúság és a későbbiekben egszséges felnőtt társadalom."

A közgyűlés befejezéseként, a diáksportért végzett kimagasló munkájáért, huszonkét személyt kitüntetésben részesítettek.

(könczöl), Nemzeti Sport 1999. december 13.



SYDNEY.2000

CIKKEK
KÉPEK

  

 
LINKEK

  SYDNEY 2000