FONTOS


 

Samaranch-utódlás: Gosper csak biztosra megy

Kevan Gosper, a Nemzetközi Olimpai Bizottság ausztrál alelnöke csak abban az esetben száll harcba 2001-ben a NOB elnöki posztjáért, ha már előzőleg biztosítják a megfelelő mértékű támogatásról.

Fotó: Reuters
Gosper, a biztonsági játékos
- Egyelőre még nem döntöttem el, hogy pályázom-e az elnökségre - mondta Gosper. - Ha megszerzem a szükséges támogatást, a megfelelő időpontban lépek.

Juan Antonio Samaranch jelenlegi NOB-elnök mandátuma 2001-ben jár le. A jelöltek közül Gosper támogatottsága a legbizonytalanabb, mivel Phil Coles ausztrál, Tay Wilson új-zélandi és Robin Mitchell Fidzsi-szigeteki NOB-tagon kívül kontinentális hovatartozásra való tekintettel senkinek a szavazatára nem számíthat. Gosper csakis más földrészekről származó NOB-tagok támogatásával pályázhat sikeresen az elnökségért.

Az ausztrál sportvezetőt a közelmúltban azzal gyanúsították meg, hogy családja 1993-as egyesült államokbeli utazása során költségtérítést fogadott el a 2002-es téli olimpiai rendezéséért akkor versenyben lévő Salt Lake City pályázati bizottságától. Gosper tagadta a vádakat, és azt állította, hogy felesége állta az utazás költségét.

Legutóbb annak a reményének adott hangot, hogy a NOB etikai bizottság hamarosan tisztázza őt.

[origo], 2000. február 22.



SYDNEY.2000

CIKKEK
KÉPEK

  

 
LINKEK

  SYDNEY 2000