FONTOS


 

Olimpiai csapat: egy év Sydneyig

Alakul az olimpiai csapat, s ha a férfi vízilabdázók és a női kézilabdázók remélt sikerei után további csapatsportok is megszerzik a részvételi jogot, akkor mintegy 200 magyar sportoló indulása várható alig több mint egy év múlva Sydneyben



Ez azon a tanácskozáson hangzott el, amelyet az olimpiai sportágak szövetségeinek főtitkárai, valamint a megyei sportigazgatók részvételével rendezett hétfőn a MOB Budapesten.

Aján Tamás főtitkár bevezetője után az előkészítő bizottság felelősei részletes tájékoztatással szolgáltak. Elhangzott: a magyar sport továbbra is versenyben van, az olimpiai sportágakban augusztus végéig rendezett világbajnokságok összesített pontversenyében az előkelő 10. helyen áll Magyarország.

A MOB az idei tapasztalatok értékelésére kérte fel a szövetségeket, és arra kívánják ösztönözi a szakvezetőket, hogy valamennyi olimpiai kerettag számára egyéni felkészülési programot dolgozzanak ki a sikeres szereplés érdekében. A magyar sportolók a tervek szerint - bár a szerződést még nem írták alá - a Lauda Air osztrák légitársasággal két nagyobb csoportban utazik majd az olimpiára, szeptember 7-én és 12-én, az "aranygép" pedig október 3-án érkezik Budapestre.

Bejelentették: az ISM rendelkezésre bocsátotta a Sportkórháznak ígért 30 milliós támogatását, s ezzel a sportegészségügy gondjai megoldódhatnak. Arra is számítani lehet, hogy a sportminiszter korábbi, 62 milliós többlettámogatást jelentő igérete hamarosan realizálódik. Készül egyébként az ISM jövő évi költségvetése: az olimpiai felkészülés és részvétel kiadásai ebben külön tételként szerepelnek.

A szakszövetségek idén a rendelkezésükre álló 181 millióból szeptember elsejéig csak 90 milliót költöttek el. A Gerevich Alapítvány az év második felében 800 milliót fordít sportösztöndíjakra, eddig 429 sportoló és 324 szakember szerződését írták alá. Várják még a kajak-kenu-, a kézilabda- és a vitorlásszövetség javaslatát.

Az olimpia közeledtével számos sydneyi látogatásra kerül sor: a csapatvezetők hagyományos értekezletét szeptember 21-25. között rendezik, ezen a MOB képviseletében Babati Lajos és Nagy Zsigmond titkárok vesznek részt, Török Ottó, a MOB igazgatója különböző szerződések aláírására utazik ki néhány napra Sydneybe.

[origo] 1999. szeptember 7.



SYDNEY.2000

CIKKEK
KÉPEK

  

 
LINKEK

  SYDNEY 2000