FONTOS


 

Schmitt Pál 12 pontját tárgyalta a sportvezérkar



A MOB elnökségének legutóbbi ülésén a sikeres olimpiai felkészülés érdekében Schmitt Pál elnök tizenkét pontban foglalta össze a megoldásra váró feladatokat, és szakmai egyeztetésre kérte fel Deutsch Tamás ifjúsági és sportminisztert.



Az első megbeszélésen Dénes Ferenc helyettes államtitkár az ISM, Aján Tamás főtitkár a MOB, Nádori László a sportszövetségek, Schulek Ágoston az olimpiai sportágak képviseletében vett részt, és jelen volt az egyeztetésen Molnár Zoltán, az olimpiai csapat vezetője is.

A tizenkét, gyors megoldást igénylő feladat közül hárommal kapcsolatban már megállapodás született, ezek: a sportegészségügy koordinálása, a központi edzőtáborok igénybevétele és a sportfelszerelések beszerzése. Az egyeztetést december elején folytatják.

***


Juan Antonio Samaranch, a NOB elnöke is részt vesz az Európai Olimpiai Bizottságok Szervezetének (EOC) hétvégi prágai közgyűlésén (a MOB képviseletében Schmitt Pál, Aján Tamás és Nagy Zsigmond nemzetközi titkár utazik).

A legnagyobb érdeklődés a sydneyi játékok szervezőinek beszámolóját előzi meg, de a többi kijelölt olimpiai házigazda - Athén, Salt Lake City és Torinó - képviselői is tájékoztatást adnak az előkészületekről.

A NOB a 2000-es esztendőt a Béke kultúrájának nemzetközi éveként kívánja megünnepelni, az akcióval kapcsolatos elképzelések is szerepelnek a napirenden. Tiszújításra is sor kerül: Jacques Rogge belga elnök, a NOB végrehajtó bizottságának tagja és Mario Pescante olasz főtitkár újraválasztása biztosra vehető.

[origo], 1999. november 11.



SYDNEY.2000

CIKKEK
KÉPEK

  

 
LINKEK

  SYDNEY 2000