FONTOS


 

Az Európa-bajnokságra 32 ezerforintba kerül egy bérlet
Hamarosan a pénztárakban a jegyek

Kezdjük az első és legfontosabb, a legtöbbek által érdekelt jegykérdéssel. A hétfőn, a június 15-24. között hazánkban rendezendő férfi és női vízilabda Európa-bajnokság kapcsán megtartott sajtótájékoztatón bejelentették: március 1-jétől az ismert jegypénztárakban, sőt akár az interneten keresztül (www.waterpolo2001.hu) is megvásárolhatják a szurkolók a belépőket. Egyelőre a bérletek árusítását kezdik meg -ezek 32 ezer forintba kerülnek, és a kontinensviadal valamennyi meccsére, mind a hatvannégy találkozóra érvényesek. Akit érdekel az esemény, érdemes hamar megvásárolnia a bérletet, mert április 15-től 4 ezer forinttal drágul az áruk. A napijegyek április közepétől kerülnek forgalomba, a csoportmérkőzésekre 4 ezer, a helyosztókra 8 ezer forintos áron. Akit csak a magyar meccsek érdekelnek majd, azoknak - szintén április közepétől - az úgynevezett blokkjegyeket kínálják, 2 és 8 ezer forintos áron.

A sajtótájékoztatón jelen volt Deutsch Tamás sportminiszter is, aki elmondta: "Örülök, hogy jó munkakapcsolat alakult ki a szakszövetségekkel, így a vízilabdásokkal is. Ebben az évben a világesemények között is első helyen áll a pólósok Európa-bajnoksága, nem véletlen, hogy az ISM összesen negyvenmillió forinttal támogatja az eseményt. A rekonstrukciós munkálatok jól haladnak, hamarosan egy teljesen felújított Hajós Alfréd uszodát csodálhatunk majd. Bízom a férfi- és a női válogatott sikerében is, tudom, nagy az elvárás velük szemben, de nincs kétségem afelől, hogy helytállnak majd, mindent megtesznek a végső győzelemért."

A miniszer szavait a pólószövetség elnöke, Martin György is megerősítette, a jelen lévő női szövetségi kapitány, Faragó Tamás pedig egyértelm?en kijelentette: "Megnyerjük, nem kell kételkedni ebben! Ugyan jelenleg három válogatott, a holland, az orosz és az olasz is előttünk áll az erőviszonyokat tekintve, de itthon mi csak nyerhetünk. Mindazonáltal nekünk az is a feladatunk, hogy népszer?sítsük a női vízilabdát, hogy a szülők a kislányukat is lehozzák az uszodákba."

Az együttm?ködési szerződés alapján a Danubius Hotels lesz az Európa-bajnokság első számú szállodai és ellátási szolgáltatója. Miközben a várva várt eseményről beszélgettek a sajtótájékoztatón megjelentek, addig a Margitszigeten egy kicsit arrébb, a négyéves szerződését immáron hivatalosan is megkötő férfi szövetségi kapitány, Kemény Dénes tartott edzést a válogatott keret itthon lévő játékosainak. Délelőtt és délután is találkozott a legjobbakkal a sikeredző, aki két hét múlva Óbecsén teszteli legközelebb a kiszemelteket.

(a.z.), Nemzeti Sport 2001.02.13.

Négy hónap múlva vízilabda-Eb Budapesten

Az ISM 40 millió forinttal támogatja a június 15-én kezdődő budapesti vízilabda-Eb megrendezését. Az esemény összes találkozójára érvényes belépő ára 32 ezer forint, jegyeket március 1-jétől árusítanak, interneten is. Faragó Tamás, a női válogatott mestere szerint ők biztosan megnyerik a tornát.

Együttműködési szerződést írt alá hétfőn Deutsch Tamás ifjúsági és sportminiszter, illetve Martin György, a Magyar Vízilabda Szövetség és az Európa-bajnokság szervezőbizottságának elnöke. Az ISM 40 millió forinttal segíti az év kiemelkedő hazai sporteseményének megrendezését (margitszigeti Hajós Alfréd uszoda, június 15-24.).

A négy hónap múlva kezdődő kontinensbajnokság sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy 32 ezer forint lesz annak a bérletnek az ára, amellyel mind a 64 találkozót meg lehet tekinteni. Az árusítás március 1-jén kezdődik az ismert jegyirodákban, interneten is lehet majd rendelni. Április 15. után a bérletek négyezer forinttal többe kerülnek.

Napijegyeket április közepétől hoznak forgalomba, a csoportmérkőzésekre négy-, a helyosztókra nyolcezer forintos áron. Ezek a belépők az adott nap valamennyi találkozójára érvényesek. Ha valaki csak a magyar együttes összecsapásaira kíváncsi, úgynevezett blokkjegyet vehet, amely a 13-17 óra közötti délutáni vagy a 19-22.30 óra közötti esti programra érvényes. Ezek kettő-nyolcezer forintba kerülnek.

Deutsch Tamás - már az esélyeket latolgatva - azt mondta, hogy nem irigyli a válogatottak szakvezetőit, mert nagyon nehéz helyzetben vannak: "A közvélemény a férfiaktól és a nőktől is győzelmet vár. Vagy azért kell nyerniük, mert már régen voltak Európa-bajnokok, vagy pedig azért, mert ők a címvédők."

Faragó Tamás, a női válogatott szövetségi kapitánya megígérte, hogy csapata megszerzi az első helyet: "Megnyerjük az Eb-t, senki se aggódjon. Az oroszok, a hollandok és az olaszok elvileg jobbak nálunk, de Budapesten csak mi nyerhetünk."

Az Európai Úszó Liga (LEN) képviselői február 22-24. között látogatnak Budapestre, hogy egyeztessenek a szervezőkkel a további feladatokról és ellenőrizzék az előkészületeket.

[origo], 2001.12.

Tíz plusz harmincmilliós támogatás az Európa-bajnokságra
Jegyeket, bérleteket!


Ha akkora sorban állásra nem is lehet - eleinte - számítani, mint anno augusztus 19-én a kenyérboltok előtt, az kétségtelen tény, hogy már most hatalmas az érdeklődés a június 15. és 24. között esedékes Európa-bajnokság belépői iránt. Nos, hétfőn, a szokásos havi sajtóbeszélgetésen Fábián László jóvoltából "felment a függöny" (egyébként tényleg: amikor nem használták a kivetítőt szemléltetés gyanánt a Grand Hotel Margitsziget különtermében, akkor elhúzták a függönyöket). A szervezőbizottság társelnöke bejelentette, március elsejétől megkezdik az árusítást: igaz, az első másfél hónapban egyelőre csak azok menjenek az ismert jegyirodákba (avagy keressék fel az Eb honlapját - (www.waterpolo2001.hu -, hiszen interaktívan is lehet rendelni), akik bérletet kívánnak vásárolni. Április 15-ig a valamennyi mérkőzésre érvényes belépőkért indíthatnak rohamot, amelynek kedvezményes ára 32 ezer forint (április 15. után négyezerrel ugrik a tarifa). E díjszabás ugyanakkor csak látszólag magas: ezért a pénzért az Eb összes meccsét - a döntőket is! - megtekintheti a tulajdonos, azzal a megnyugtató érzettel, hogy a budai oldali főlelátón állandó, számozott ülőhelye van.


Két 4-es szigeti csatája: Varga I Zsolt és a spanyolok bekkje, Gustavo Marcos. Akár "blokkban" is meg lehet tekinteni őket

Gondoltak azokra is, akik egy-egy napot akarnak a szigeten eltölteni, azaz lesznek napijegyek is (4-8000 forintért), míg a honfiúi buzgalomtól hajtott, csak a magyar válogatottra kíváncsi drukkereknek az úgynevezett blokkjegyeket ajánlják (2-8000 forintért), amelyekkel a magyar fiúk avagy lányok mérkőzéseire juthatnak be - s egyszersmind megtekinthetnek vele további két avagy három találkozót is. A címvédő férfigárda ugyanis az esti szeánsz keretében száll vízbe, az MTV kérésének megfelelően minden áldott este 20.15-től, s minthogy az uszoda kiürítésére nincs mód, így a "blokkolók" bilétáikkal a 19 órától, valamint a 21.30-tól esedékes derbit is végigizgulhatják.

A lányoknál más a helyzet: miután a LEN egy márványtömb szilárdságát idéző módon ragaszkodik az elkülönítéshez, a magyar szervezőknek alighanem le kell mondaniuk arról, hogy a magyar hölgyek is az ötvenesben játsszák csoportmeccseiket - Stieberéknek minden bizonnyal marad a harminchármas, s csak a végjátékra költözhetnek be a nagy arénába. Ami egyben azt is jelenti, hogy a blokkjegyet váltók egyvégtében mind a négy napi csoportmérkőzést láthatják, köztük a magyarokét is. A sajtótájékoztatón megjelent szövetségi kapitány, dr. Faragó Tamás egyébként elmondta, hogy egyfelől "túl sok mondanivalóm nincs", minthogy a 23-as női keret krémje, azaz 11 ember külföldön játszik, azaz teljes összetartásra igen ritkán adódik alkalma, másfelől viszont kijelentette: "Nyugodjatok meg, az Európa-bajnokságot természetesen megnyerjük. Ismertek, tudjátok, hogy mást nem is nagyon tudnék mondani. Annak elle-nére, hogy elvileg csak a negyedikek vagyunk a sorban, hiszen a hollandok és az oroszok kint voltak az olimpián, az olaszok pedig megnyerték az utolsó három Európa-bajnokságot, ennek elle- nére Budapesten győznünk kell!"

Szolidan ugyanezt emlegette dr. Deutsch Tamás, aki "főszponzori" minőségében jelent meg, az ISM ugyanis a törvényadta maximummal, tavaly 10, idén pedig 30 millió forinttal járul hozzá a rendezés költségeihez (továbbá több mint egymilliárdot áldoz a Hajós Alfréd uszoda teljes rekonstrukciójára). A sportminiszter miniexpozéjában megjegyezte, nincsenek könnyű helyzetben a válogatottak, elvégre mindenki győzelmet vár tőlük, "vagy azért, mert már régen voltak Európa-bajnokok, vagy pedig azért, mert ők a címvédők." Ezzel nehéz vitatkozni: a fiúk ugyebár kétszeres címvédők (1997, 1999), míg a lányok utoljára tíz éve, Athénben diadalmaskodtak. A duplázás viszont cseppet sem lehetetlen: 1995-ben az olaszok győztek mindkét "számban." Történetesen mindannyiszor ellenünk. Azaz tudjuk, milyen veszíteni, most azt kellene kipróbálni, milyen két nap alatt kétszer nyerni.

Ideálisabb helyszínt mindenesetre nehéz volna találni a kísérlethez.

(csurka g.), A Színes Sport 2001.02.13.

A boltokban az EB-bérletek

A vízilabda Európa-bajnokság szervezőbizottsága március 1. és április 15. között árusítja a júniusi férfi és női kontinensviadal mérkőzéseire érvényes kedvezményes bérleteit. Ezek egységesen 32 ezer forintba kerülnek. A bérlet ára április 15-től 36 ezer forint lesz, és ettől a naptól jegyeket is lehet igényelni.

A bérletek az alábbi jegyirodákban vásárolhatók meg:
IBUSZ Utazási Iroda, 1066 Budapest, Oktogon tér 3.
Music Mix International Kft., 1052 Budapest, Kecskeméti u. 8.
Ticket Express Kft., 1137 Budapest, Andrássy út 18.
Program Ticket House, 1136 Budapest, Hollán Ernő u. 10.
Quick Ticket, 1055 Budapest, Szt. István krt. 1. (Questor irodákban vidéken is)
Art Ticket Bt., 1036 Budapest, Lajos u. 51.
Központi Jegyiroda, 1061 Budapest, Andrássy út 15.
Vigadó Ticket Service, 1050 Budapest, Vörösmarty tér 1.
INTERTICKET Kft., 1088 Budapest, Szentkirályi u. 8.
Népstadion, Körcsarnok-pénztár, 1143 Budapest, Ifjúság útja 1-3.

További információk: Vízilabda Európa-bajnokság, szervezőiroda, 1399 Budapest, Pf. 701/426. Tel.: 06 (1) 329-0384. Fax: 06 (1) 329-0362. E-mail: organizingcommittee@waterpolo2001.hu

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

LINKEK

  Sajtótájékoztató