FONTOS


 

Gécsek legnagyobb dobása

Az Eb-arany megszerzése, a Grand Prix- és a Világkupa-győzelem is emlékezetes pillanat volt Gécsek Tibor életében, s bár most semmilyen kalapácsvető versenyt nem rendeztek, ez a sor szombat óta bővült. "Sőt, az első helyre került a sorban!" - mondja Gécsek arról a pillanatról, amikor kimondta a boldogító igent Osztovits Borbálának, a Haladás TK tavaly áprilisban visszavonult röplabdázójának. Szombathely nem nagy város, a sport pedig másfél éve még közelebb hozta az amúgy is szinte a szomszédban edző két fiatalt. S Gécsek nemcsak a versenyeredményeire emlékszik centire pontosan, hanem a szombaton szentesített kapcsolat legfontosabb állomásaira is: "1998. szeptember 29-én, kedden délután 3 óra 20 perckor beszéltük meg az első randit és edzés után, 17.40-kor találkoztunk. S tavaly június 6-án, 16 órakor kértem meg Bori kezét, Párizsban, az Opera közelében egy hangulatos kávézóban. Az ilyen pillanatokat nem felejti el az ember ..."

Párizsban Bori egy gyönyörű órát kapott, a gyűrűket pedig nem régen közösen a Dél-afrikai Köztársaságban választották ki. (Gécsek ujjára csak egy extraméretű gyűrűt lehetett felhúzni, ami szakmai ártalom. A kalapácsvetők bal kezükön viselik a dobókesztyűt, ami alatt a rengeteg dobás miatt az ujjakon egyes izületek megduzzadnak.) Nászutat egyelőre nem terveztek be, s az is tabu, hogy a sydneyi olimpiára Bori elkíséri-e férjeurát. "Négyen pályázunk a három utazó helyére, úgy vagyok vele, először vívjam ki a részvételt" - mondja Gécsek, de azt azért csendben hozzáteszi, Bori jelenlétében legalább fél méterrel nagyobbat dobna.

Osztovits Borbála és Gécsek Tibor 2000. április 15-én Bük község Művelődési házának házasságkötő termében, majd a büki római katolikus templomban esküdött örök hűséget egymásnak.

Bori, Tibi! Sok boldogságot!

Sztár Sport 2000/16

SPORTOLÓ

  SYDNEY 2000

 
KÉPEK

  Németh Pállal

 
LINKEK

  Gécsek Tibor