FONTOS


 

Diplomát szerzett és informatikus mérnökként dolgozik
Czakó Krisztina nem állt le az edzésekkel

Nem vonult vissza, sőt, köszöni szépen, jól van, edzeget és edzéseket tart. Csak éppen idén nem indul egyetlen versenyen sem. Viszont a múlt év végén diplomát szerzett. Czakó Krisztina, az országos bajnokságon a nézőtéren foglalt helyet, vagyis inkább kézikamerájával a jég mellett ácsingózott, és rögzítette a társak programjait.

-- Az utóbbi hetekben megfázással bajlódtam, de nem ezért nem léptem jégre a bajnokságon -- mondta az Európa-bajnoki ezüstérmes korcsolyázó. -- Egyszer?en annak, hogy csak a hazai versenyre készüljek fel, nem láttam értelmét.

-- Vagyis szép csöndben visszavonult?

-- Szó sincs erről, továbbra is járok edzésekre. Sőt, a BS-ben reggelente foglalkozásokat tartok tíz év körüli gyerekeknek.

-- Akkor elképzelhető, hogy idén még láthatja önt a közönség korcsolyázni?

-- Nem. Ebben az idényben nem. Nyáron ugyan tisztességesen végigcsináltam az alapozást, de miután egyetlen külföldi versenyemet sem támogatta a szövetség, úgy döntöttem, hogy inkább befejezem a főiskolát. A második félévet az államvizsga és a diplomavédés töltötte ki, és november végén megszereztem a diplomámat. Márciusban kapom kézhez az oklevelet.

-- Munkahelyet keresett már magának?

-- Igen, egy számítástechnikai cégnél dolgozom informatikus mérnökként.

-- A munka mellett marad majd energiája a jövőben a m?korcsolyázásra?

--Mindenképpen. Különösen, mert a cégnél nagyon segítőkészek, és egyáltalán nem nézik rossz szemmel, hogy sportolok is.

Nemzeti Sport, 2001.01.10.

SPORTOLÓ

  

 
KÉPEK

 

 
LINKEK

  Czakó Krisztina