FONTOS


 

Veszélybe került Mészáros Dömötör karrierje
Néhány perc után széttörtek az álmok


Kezdőként lépett pályára a bajnoki ezüstérmes Casa Modena Unibon ellen. A párharcnak - amelyet a Modena nyert 3:2-re - külön ízt adott, hogy a másik oldalon Kántor Sándor nézett vele farkasszemet. Sajnos, nem sokáig. Néhány perc múltán Mészáros súlyos sérülést szenvedett és fájdalmas arccal a parketten maradt. Akár a karrierje is ketté törhet.

- Ha jól emlékszem, három háromra álltunk, Döme előtte egyet nyitott, kétszer védekezett hátul, aztán amikor az első sorba forgott, felemeltek neki egy labdát - idézi fel a történteket Kántor Sándor. - ő az elsőütő helyén várta, és amikor felugrott volna, hirtelen belekapaszkodott a játékvezetői állványba, majd a földre rogyott. Szerintem nem a leérkezéskor történt a baj, igaz, a sánctól nem sokat láttam a hátsó sorból. A labda mindenesetre nem jutott át a háló fölött. Ilyen szörnyűséget még nem láttam. Döme térdkalácsa felugrott a combizomhoz, a térde helyén pedig egy jókora horpadás maradt. Amikor meglátta szegény, ordítani kezdett, később pedig csak azt hajtogatta: "Vége a karrieremnek! Mi lesz velem?! Hívjál fel valakit otthon!"

A válogatott kulcsember térdkalácsát tartó szalag szakadt el, ami rendkívül súlyos sérülésnek számít. Az Achilles-ín után ez a második legvastagabb ín, ebből pótolják például az elszakadt térdszalagokat.

- Mészárost kedden műtik a Velence melletti Dolóban, itt praktizál ugyanis a klub orvosa - tájékoztatott Stefano Favaro, a Petrarca Padova igazgatója. - Hónapokban mérhető a gyógyulása, de biztosat csak az operáció után mondhatunk. Valószínűleg új játékost szerződtetünk a helyére, pedig Dömötörrel hosszú távon számoltunk.

A Padova fájdalmánál csak a magyar válogatott vezetőié nagyobb, hiszen az egyre markánsabb, a jövő évtől az Európa-bajnoki A-osztályban szereplő együttes kezdő hatosában óriási lyuk keletkezett. Ráadásul Kántorék jó eséllyel indultak volna a november 17-én Belgiumban kezdődő olimpiai csoportselejtezőn, ám a nehézbombázó kiesése után csak óvatos bizakodásra lehet okunk.

"Döme" sokat ígérő olaszországi kalandja erre az évadra valószínűleg véget ért. Játszott néhány percet, szerzett egy pontot.

(szabó), Nemzeti Sport 1999. október 5.

SPORTOLÓ

  

 
KÉPEK

 

 
LINKEK

 

 
KATACA.HU

  HOME SITEMAP
  KÉPRIPORTOK
  GYÖNGYSZEMEK
  VENDÉGKÖNYV
  FÓRUM E-MAIL