FONTOS


 

Repülő hollandi világbajnok lett a magyar egység
Majthényi, Domokos: hét év után ismét a csúcson

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Nemzeti Sport 2002.09.04
--------------------------------------------------------------------------------

Hét év. Ennyi telt el Majthényi Szabolcs és Domokos András első repülő hollandis világbajnoki győzelme óta. Igaz, már tavaly is úgy tűnt, hogy sikerülhet megismételni a bravúrt, ám akkor végül az ezüstérem került a nyakukba.
A portugáliai Tavirában viszont már senki sem tudta az útjukat állni. A kilenc futamból álló viadalon fölényesen, négy ponttal nyertek a balatonföldvári Spartacus VE versenyzői, akik a 49 kettőst számláló mezőnyből egyedüliként dicsekedhettek el azzal, hogy a hetedik helynél nem volt roszszabb eredményük.


Majtényi, Domokos

Ráadásul a vb-arany mellett az ezüst mexikói vándorsombrero is a mieink birtokába került, arra ugyanis minden alkalommal annak a párosnak a nevét vésik fel, amely a kieső futamok figyelembevétele nélkül - 9 futam esetén a két legrosszabb eredményt ugyanis kiejthetik az indulók - végez az élen.
Pedig egészen a zárónapig kellett izgulni a Majthényi, Domokos párosért, ugyanis az utolsó három futam előtt matematikailag még a német Peter-Hans Schwarz, Roland Kirst és az olasz Roberto Cipriati, Stefano Morelli kettős is befutó lehetett volna. S míg az olaszok gyorsan elszálltak - búcsúzóul egy 17. hely csúszott be nekik -, a németek mindent megtettek a végső győzelem érdekében, hiszen a 8. és 9. futamot is megnyerték, így a magyar duónak a záró "kanyarban" a legjobb hatban kellett végeznie az élenmaradáshoz. Harmadikként futott be, és ezzel kezdetét vehette az ünneplés.

Szardínián melegítenek

CAGLIARI. Szerdán a nyitóünnepséggel veszi kezdetét Szardínia szigetén a 470-es világbajnokság. Az egyhetes viadalon (szeptember 5-11.) négy magyar egység szerepel majd, a férfiaknál a Czégai Péter, Kutassy László, a Sallai Gábor, Markal Roland és a Rauschenberger Miklós, Olosz Dávid páros, míg a nőknél a vb-t megelőző athéni olimpiai tesztversenyen remekül szereplő Weöres Márta, Payr Anna duó igyekszik majd minél jobb - az olimpiai kvótához minél jobban közelítő - helyezést elérni.
"Nagyon szoros verseny volt, amelyen, noha végig vezettünk, egészen az utolsó pillanatig kellett küzdenünk a világbajnoki aranyéremért. De szerencsére olyan kiegyensúlyozottan vitorláztunk Andrással, hogy a többiek egyszerűen képtelenek voltak befogni bennünket. A szél is kedvezett nekünk, hiszen a keddi zárónapot leszámítva végig közepes erősségű volt. A portugál Tavira tehát minden szempontból kellemes emlék marad!" - összegzett boldogan a kormányos, Majthényi Szabolcs, aki nem titkolta, idén csupán a Balatonon készülhettek, ugyanis jelentősebb nemzetközi megméretésre nem tudtak elutazni.

Repülő hollandi világbajnokság, Tavira

Világbajnok (49 induló, 9 futam alapján): Majthényi Szabolcs, Domokos András (Magyarország, egyesület: Spartacus VE, edző: Erdélyi Béla) 18 pont, 2. Hans-Peter Schwarz, Roland Kirst (Németország) 22, 3. Roberto Cipriani, Stefano Morelli (Olaszország) 29, 4. K. Tilstra, A. Schmal (Hollandia) 36, 5. G. Romero, J. Sánchez-Herrero (Spanyolország) 39, 6. I. McCrossin, J. Cook (Ausztrália) 48
VITORLÁZÁS

CIKKEK

  Balatoni vitorláshét
  Balatoni vitorláshét
  Hivatalos vitorlabontás
  44. balatoni vitorláshét
  Elkezdődött az idény

 
KÉPEK

   

 
LINKEK