FONTOS


 

Több veterán bajnokunk is készül az olimpiára

Több korábban már visszavonult sportolónk jelezte az olimpiai játékok közeledtével, hogy mégis vissza kívánnak térnia versenypályákra, és harcba szállnak az olimpiai küldetés elnyeréséért.

Szöul és Barcelona számos bajnoka kezdett az elmúlt hetekben kemény edzésekbe. A legfrissebb a kajakozó Gyulay Zsolt volt, aki már kora tavasz óta készül a visszatérésre. Szöul kétszeres olimpiai bajnokának erőfeszítéseit azonban nem kísérte siker az elmúlt hónapokban, mivel a hazai válogató versenyeken meglehetősen gyengén teljesített és így nem szerzett jogot a milánói vb-n való indulásra.

Gyulay ettől függetlenül nem csügged, mivel célja a 2000-es olimpián való részvétel, bár elnézve a fiatalabb generációt, különösen a vb-n kitűnően teljesítő Vereczkeit, Storczot, Kammerert, nem lesz könnyű dolga. Hivatalosan nem erősítette meg, de a hírek egy másik kajakos bajnok, Csipes Ferenc visszatéréséről is szólnak.

Barcelona birkózó olimpiai bajnoka, Repka Attila viszont nyíltan felvállalta, hogy készül az olimpiára. A remek birkózó három éve Atlantában biztos favoritként bukott el, és azóta nem is indult komoly versenyen. Sikeres visszatérésének gátja lehet, hogy meglehetősen nehezen fogyaszt le ideális versenysúlyára. Az 1992-ben szintén aranyérmes Farkas Péter újrakezdéséről is pletykáltak, de a bohém birkózó cáfolta a hírt.

A visszatérők sorában még meg kell említeni Szabó Bence nevét is. A kétszeres olimpiai bajnok kardvívó jelenleg az UTE elnöke. Szabó már hónapok óta edz, és csapatban szeretne ott lenni az olimpián. Neki Gyulayhoz hasonlóan elsősorban az erős hazai riválisok miatt lesz nehéz dolga.

A legutóbbi olimpiákon kevés babér termett a magyar újrakezdőknek, mivel 1992-ben a moszkvai bajnok, Növényi birkózásban kiesett, míg Atlantában a Barcelonában bajnok tornásznő, Ónodi Henrietta sem szerzett maradandó élményeket.

Metro 1999.09.07.



SYDNEY.2000

CIKKEK
KÉPEK

  

 
LINKEK

  SYDNEY 2000