FONTOS


 

39. férfi és 19. női világbajnokság, Budapest
Szavak a szigetről

A harmincfokos hőségben öltönyben sétáló Martinek Jánosnak, Szöul olimpiai bajnokának válasza arra a kérdésre, hogy nincs-e melege:

-- Még nincs. édesapám harmincöt évig olvasztár volt, bírom a meleget.

Móna István olimpiai bajnok öttusázó szintén az időjárás kedvező alakulásáról:

-- Milyen jó idő lett, pedig én már a hajszárítót is bekészítettem, mindent az öttusáért alapon!

Kállai ákos, világbajnok öttusázó, miután végignézte felesége, Simóka Bea úszását:

-- Eddig szép...

Nagy József úszóedző, jelenleg az olimpiai bajnok mellúszó, Rózsa Norbert mestere, a magyar női váltó medencében mutatott teljesítményéről:

-- Nag-g-gyon jó!

Németh István, a britek magyar edzője, miután a rég látott barátok pár perccel a harmadik tusa előtt a tribünre invitálták beszélgetni:

-- Bocs, de én nem napozni jöttem.

-- Ez a hét ingázással telik. Háromnegyed ötkor kelek, ami ugyan tragikus, de az úszóedzések miatt egész évben végigélem ezt a tragédiát.

Godova Gábor, az UTE-Taxi2000 vízilabdacsapatának edzője, az öttusával kapcsolatos friss élményeiről:

-- Ez életem első öttusaversenye, és ehhez képest három perc alatt megértettem a váltóvívás szabályait. Egy ember per három tus, az összesen kilenc tus. Az úszás azért közelebb áll hozzám...

Németh István, tanítványai győzelmét követően:

-- Azt mondtam a lányoknak, ilyen közönség előtt egyszer adatik meg nyerni, menjenek és csinálják meg. Ennyire egyszerű ez.

Kállai ákos Németh István örömét látva:

-- Na, egy magyar aranyérem már van.

A Westel 900, a világbajnokság aranyfokozatú főszponzora is hozzájárul a szigeti szavakhoz, méghozzá azzal, hogy a váltó- és csapatverseny aranyérmes öttusázóit, valamint az egyéni verseny első három helyezettjét meghívja egy ingyenes hívásra. Három percig a világ bármely országába kezdeményezhetnek hívást, hogy elújságolják az örömüket.

Az öttusa vb-ről Csanálosi Beáta, Füredi Marianne, Malonyai Péter és Sinkovics Gábor tudósított, Nemzeti Sport 1999.július 14.

ÖTTUSA

CIKKEK

  Ismét elkövették a "bűnt": visszaestek
  Fáni
  Mr. Bean és az övéi
  Borotvált láb, mint egy manökené - Sárfalvi Péter

 
LINKEK