FONTOS


 

Telefonos, pezsgős koccintás
Tíz éve nyert érmeket a katalán fővárosban

Nem feledkeztek el a tízesztendős jubileumról Békéscsabán, az Európa-hírű tornaklubban: egykori edzői, egyesületének vezetői felhívták floridai munkahelyén az 1992-es barcelonai olimpiai bajnok "nodi Henriettát, s pezsgővel koccintottak az évtizedes nagy sikerre.

Unyatyinszkiné Karakas Júlia, "nodi Heni egyik nevelőedzője pötyögte be a telefonba az Olimpiai Bajnokok Világszövetsége Miamiben székelő regionális irodájának számát, s kérte a készülékhez egykori legeredményesebb tanítványát. És bár a bajnoknő tartja a kapcsolatot volt edzőivel, igencsak meglepődött a híváson. Eszébe sem jutott, mily nagy nap ez az augusztus eleji! Mert mi is történt éppen tíz esztendeje? "nodi Henrietta lóugrásban olimpiai bajnok, talajon pedig ezüstérmes lett. A pár percnyi nosztalgiázást néhány könnycsepp, illetve pezsgős poharak koccintása kísérte, Békéscsabán csakúgy, mint Miamiben.


Első útja a tornaterem felé vezet

A 28 esztendős Henrietta évek óta az Egyesült Államokban él. Az elmúlt nyáron megszerezte a diplomáját a Texas állambeli San Antonio-i egyetem marketingszakán, 2002. februárjától az Olimpiai Bajnokok Világszövetségének alkalmazásában áll. A Salt Lake Cityben megrendezett téli játékokon is jelen volt. Munkájával olyannyira elégedettek voltak, hogy ajánlatot kapott a szervezet Miami-i irodájától. Feladatai közé tartozik a kommunikáció a helyi médiával, a különböző események szervezése, rendezvények koordinálása, az olimpiai bajnokokkal való kapcsolattartás.

Jól érzi magát új munkahelyén, ám még ma sem döntötte el, hogyan éli le életét, mivel kíván foglalkozni a jövőben. Ami biztosnak látszik: decemberben újra hazalátogat, az első útja a békéscsabai tornaterem felé vezet.

Szigeti Csaba, A színes Sport 2002.08.06

SPORTOLÓ

  BARCELONA 1992
  ATLANTA 1996

 
KÉPEK

  montázs 1
  montázs 2

 
LINKEK

  Ónodi Henrietta