FONTOS


 

Kuttor egyedül sem fél
Folytatódik a premier


Vasárnap a férfiak vetélkedésében is érdekelve leszünk, az eltérés a női viadalhoz képest annyi, hogy amíg a hölgyeknél három, addig az erősebb nem küzdemében egy magyar sportolóért szoríthatunk. A KR & VT SC Kaposvár huszonöt éves triatlonistája, Kuttor Csaba hatalmas hajrával jutott ki a sydneyi ötkarikás játékokra. A kiutazásról döntő májusi világranglista lezárása előtti Világkupa-versenyeken mutatott teljesítménye alapján vívta ki az indulási jogot. Végül harmincnegyedikként kvalifikálta magát az ötvenkét induló közé. Sokan úgy tartják, hogy mivel egyedüliként képviseli hazánkat a mezőnyben, nagy teher nehezedik a vállára. A mindig jó kedélyű, vidám triatlonistát azonban nem feszélyezi a magányosság, mert mint elmondta, tisztában van a vetélytársak tudásával és a saját képességeivel egyaránt. Az első húszba várja magát, a tízbe kerülést pedig álmai beteljesülésének tartaná.


Reméljük, Kuttor Csabának vasárnap is lesz oka az örömre

Kuttor legerősebb száma az úszás, ezért minden elfogultság nélkül állíthatjuk, hogy a másfél kilométer teljesítése után, az elsők között kell majd partot érnie. Ezt a reményünket támasztja alá az a tény is, hogy Csaba régebben versenyszerűen úszott. A kerékpározás alatt - mint mondta - arra fog törekedni, hogy ne maradjon le nagyon a többiektől, mivel a legjobbak diktálta tempót nem valószínű, hogy bírja. A befejező számban aztán minden megtörténhet, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy a futás eddig nem tartozott az erősségei közé. Azért csak eddig, mert az augusztusi tiszaújvárosi Világkupa-viadalon éppen az utolsó tíz kilométeren nyújtott remek teljesítményével szerezte meg a harmadik helyet. Reméljük, ezen új szokásán Ausztráliában sem fog változtatni.

Persze azzal mindenki tisztában van, hogy az ötödik kontinensen nehezebb dolga lesz egyetlen férfi indulónknak. Ezt alátámasztja, hogy amíg a nőknék öt esélyest említ a szakma, addig a fiúknál legaláb tízen pályáznak az érmes pozíciókra. Az ausztrálok, a britek és az új-zélandiak mellett egy francia és egy kazah triatlonista emelkedik ki a mezőnyből. A legnagyobb favorit, az ötszörös világbajnok Simon Lessing. Ő minden idegszálával az olimpiára öszpontosított, a végső cél, a bajnoki cím megszerzése miatt még a Világkupa-versenyeket is kihagyta. Nagy harcban lehet vele a világranglista-vezető új-zélandi Hamish Carter, valamint a világbajnoki cím védője, a francia Olivier Marceau. Jó ismerősünk a kazah Dmitrij Gaag, aki a tiszaújvárosi Vk-n legutóbb negyedik lett. Nem mellékesen a világranglistán Carter mögött a második. Nem szabad megfeledkeznünk a hazai pályát legjobban ismerő, s a közönség támogatását élvező ausztrálokról sem, hiszen ők is előkelő helyet foglalnak el a ranglistán.

Tehát hatalmas küzdelemre van kilátás az olimpiák történetében először rendezendő triatlonversenyek második napján. A táv megegyezik a hölgyek által teljesített etapokkal, azaz másfél kilométert kell úszni, negyvenet kerékpározni, majd tízet futni. A pálya is ugyanaz lesz, mint szombaton, vagyis a hideg tengervíz itt is zavaró körülmény lehet. A háromtusa egyébként ausztrál idő szerint délelőtt tízkor kezdődik, amikor nálunk hajnali egyet fog mutatni az óra.

A Színes Sport, 2000.09.16

TRIATLON

  SYDNEY 2000

 
CIKKEK

  Ez történt Sydneyben

 
KÉPEK

  

 
LINKEK