FONTOS


 

Faragó csapata címvédőként utazott a görög tornára
Folytatása következzék!

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: AZ, Nemzeti Sport 2003.05.22
--------------------------------------------------------------------------------

"Szeretnénk folytatni a sorozatot" - mondta nemes egyszerűséggel az elutazás előtt Faragó Tamás, női válogatottunk szövetségi kapitánya, aki kiválasztottjaival a nemzetközi Thetisz-kupa ürügyén a görögországi Szirosz szigetére utazott. Hogy mire gondolt? A döntőre. Amióta ő irányítja a csapatot, mindig és mindenhol finálét játszottak a hölgyek. "Bízunk benne, ezúttal sem lesz másként, bár kétségtelen, ez a torna rendkívül erősnek ígérkezik."


A friss amerikai diplomával rendelkezô Pelle Anikó is a címvédésre törekszik Sziroszon (Fotó: Árvai Károly)
Bizony, a kanadai és a holland válogatott kivételével a női póló összes számottevő csapata színre lép az Athéntól mintegy száz kilométerre lévő szigeten - a mieink az A-csoportba kaptak besorolást, az orosz, a spanyol és a görög rivális mellé. "Mindhárom meccsünket meg kell nyerni, és erre képesnek is tartom a lányokat" - folytatta a mester, aki a torna mellett hivatalos nemzetek közötti meccsen szeretné az amerikaiak és az olaszok ellen is próbára tenni csapatát.
Tizennyolc hölgy utazott Görögországba, a keret legnagyobb hiányzójának a hét végén egy esküvőn tanúként fellépő Drávucz Rita, valamint az olaszországi egyetemen vizsgázó Valkay Erzsébet számít. A bő keretben lévő három kapus közül ezúttal Horváth Patrícia maradt ki, mint a szakvezető mondta: "Sós Ildi mögött két játékos harcol az olimpiai kerettagságért. Mind a ketten lehetőséget kapnak a nyáron. A Világkupa-győztes Horváth Patrícia választhatott, azt mondta, majd a világbajnokságon szeretne védeni. A kontinensviadal így Tóth Andreáé, ő az, aki Görögországban is szerepet kaphat."
Szintén hiányzik a csapatból a világ- és Európa-bajnok Rédei Kata, aki az elmúlt héten lemondta a válogatottságot. Az Itáliában légióskodó védő elhatározása mindazonáltal talán nem végleges, és némi pihenés után feltöltődve idővel újra a legjobbak között találjuk. Helyére a keretbe amúgy az a Győri Eszter került, aki ugyanabban a kaliforniai iskolában tanul, ahol Pelle Anikó sikeresen lediplomázott. "Válogatottunk egyik meghatározó egyénisége Anikó, örülünk, hogy a magánéletében is ilyen sikeres" - így Faragó Tamás, aki már a Thetisz-kupán is számíthat az univerzális játékosra. A lányok címvédőként ugranak majd vízbe, és fenik a fogukat az ausztrálokra. Remélik, Görgényi István tanítványai hozzájuk hasonlóan megnyerik csoportjukat, így a fináléban visszavághatnak nekik az egri döntőbéli fiaskóért. Mert biz’ nem felejtenek.

Thetisz-kupa nemzetközi női torna, Szirosz-sziget

Csoportbeosztás

A-csoport: Oroszország, Magyarország, Spanyolország, Görögország.

B-csoport: Olaszország, Egyesült Államok, Ausztrália

A program
Május 22., csütörtök: Oroszország-Magyarország, 16.15. Olaszország-Egyesült Államok, 17.30. Görögország-Spanyolország, 18.45. Május 23., péntek: Ausztrália-Olaszország, 16.15. Spanyolország-Magyarország, 17.30. Görögország-Oroszország, 18.45. Május 24., szombat: Spanyolország-Oroszország, 16.15. Egyesült Államok-Ausztrália, 17.30. Görögország-Magyarország, 19. Május 25., vasárnap: Helyosztók. Döntő, 7.30. A 3. helyért, 8.45. Az 5. helyért, 10. (Az időpontok magyar idő szerint értendőek.)

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  
  NED-HUN 2003.05.15
  .. további képsorok >>

 
LINKEK