FONTOS


 

1995 világbajnoka a Forma-1 cirkuszban

Az idei évet végre sikerült befejezni úgy, hogy nem volt komolyabb baleset vagy sérülés. Az épp elég volt, hogy a tavalyi kettőshalál árnyéka még idén is belengje az egész Forma-1 cirkuszt. Tavaly május elsején meghalt Ayrton Senna, minden idők egyik legjobb autóversenyzője, háromszoros világbajnok, aki 1994-ben megszerezhette volna a negyediket is...

De ő halott, s az élet megy tovább. Jönnek új, fiatalabb pilóták, akik próbálják megszerezni a dobogó legfelső fokát, elnyerni év végén a legjobb pilóta címet, de ez ugyebár évente csak egy valakinek adatik meg. Immár másodszor az (1994 és 1995) év Forma-1-es pilótája Michael Schumacher, a németek nagy kedvence, aki országában népszerűség terén egy szinten áll Boris Beckerrel.

Szinte megőrülnek Schumiért, elvégre ő hozta Németország első Forma-1-es világbajnoki győzelmét, az elsőt és aztán a másodikat is. Népszerűsége odáig terjed, hogy még az esküvőjét is titokban kellett megtartania egy eldugott helyen, a tervezettnél előbbi időpontban, mivel a fotósok és újságírok hada "állta volna útjukat" a templom küszöbén. Persze ez csak vicc, de akár ez is megtörténhet...

Schumi aztán valahogy mégiscsak megnősült, s minden ment tovább az életben, napirendre tértek az ügy felett. Sorra nyerte a futamokat, csatázott Damon Hillel, néha még azt is megengedhette magának, hogy kiessen futam közben. De még ez sem tudta megmenteni attól, hogy idén ne duplázzon és az a sajátos Schumi-vigyor ki ne üljön az arcára. E "sátáni" mosoly miatt sokaknak ellenszenves, arrogáns fickó benyomását kelti, pedig állítólag nem az. Ayrton Sennara is mondtak hasonlókat, "barátságtalan, mogorva ember", holott abszolute nem az volt.

Úgy látszik ez vezet a csúcsra. Aki ki tudja kapcsolni a környezetét, aki képes egy dologra koncentrálni, s mentesíteni magát minden zavaró tényezőtől az eléri célját, s megnyeri a világbajnokságot. S ha ez meg van, akkor már úgyis mindegy mit mond a közvélemény, a kitűzött cél teljesítve van s ez a legfontosabb.

PK - Melódiák, 1996
SPORTOLÓ

  Ayrton Senna

 
KÉPEK

 

 
CIKKEK - LINKEK

  In memorian A.S.
  Forma-1 VB 1995
  Eltelt 4 év

  Ayrton Senna
  McLaren Team