FONTOS


 

Rövidpályás Eb Lisszabon, 1999

Irány Ciprus!
A Kiss László vezette úszóválogatott október 29-től közel egy hónapig Cipruson edzőtáborozik.
Az utazók névsora. Férfiak: Güttler Károly, Batházi István, Kolozár Dávid (mind Bp. Spartacus). Nők: Kovács Ágnes, Jakab Dóra (mindkettő Bp. Spartacus), Kovács Kornélia (Gyula), Kiss Annamária (Dunaferr), Risztov Éva (Hódtáv).
Kiss szerint a ciprusi napok megfelelő alapot adhatnak majd a december 9-én rajtoló lisszaboni rövid pályás Európa-bajnokságra. A kapitány elmondta: jelenleg annyi bizonyos, hogy Kovács Ágnes, Güttler, Batházi, Risztov és Kovács Kornélia ott lesz Lisszabonban, de Kiss reméli, hogy a rajtig a sérüléséből épülgető Jakab is utoléri magát.
Bondarenko is megy
A 92 éves Marie Smit-Vierdag, a legidősebb élő úszó Európa-bajnok elfogadta a rendezők meghívását, díszvendégként ott lesz a Lisszabonban rendezendő rövid pályás Eb-n. Smit-Vierdag, aki 1905-ben, Amszterdamban született, 1927-ben 1:15 perces idővel nyert 100 m gyorson Bolognában. Az utóbbi napokban újabb klasszisok jelezték részvételüket a lisszaboni kontinensvetélkedőn. A nyári isztambuli Eb érmesei közül a horvát Milos Milosevics, az ukrán Igor Sznitko és Szvetlana Bondarenko (ő éppen Kovács Ágnes mögött lett második 100 m mellen), a szintén ukránDenisz Szilantev, valamint az izlandi Orn Arnarsson is ott lesz az eseményen, amelyre harmincnégy ország úszói - köztük a magyarok - neveztek.
Kovács Ágnes
VERSENY

KÉPEK

 

 
LINKEK